2022 YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE ÜNİVERSİTEMİZE KESİN KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLARIN DİKKATİNE

Üniversitemize ek yerleştirme ile yerleşen adaylar e-Devlet uygulamasından Elektronik Kayıt (E-Kayıt) yaptıracaklardır.

 E-Devlet üzerinden elektronik kayıtlar, 25-28 Eylül 2022 tarihleri arasında https://turkiye.gov.tr web adresinde, “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığı altındaki “Üniversite E-Kayıt” seçeneğinden e-Devlet şifresiyle kimlik doğrulaması yapıldıktan sonra gerçekleştirilecektir. E-Devlet üzerinden elektronik kayıt yapan adaylar kaydolduklarını gösterir barkotlu çıktıyı alarak kayıtlarını tamamlayacaklardır. Elektronik kaydını başarıyla gerçekleştiren öğrencilerin hiçbir belgeyi (lise diploması, fotoğraf vb.) üniversitemize teslim etmesine gerek yoktur.

E-Kayıt için tıklayınız (https:/www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit)

E-kayıt işlemini tamamlamış olan öğrencilerimiz lütfen bu duyurunun sonunda bulunan “Kayıt İşlemlerini Tamamlamış Öğrenciler” başlığı altındaki bilgilendirme metnini okuyunuz.

ÜNİVERSİTEYE E-DEVLET ÜZERİNDEN ELEKTRONİK KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİN, ÜNİVERSİTEYE GELEREK KAYIT YAPTIRMALARINA VE BELGE GETİRMELERİNE GEREK YOKTUR.

Önemli not: E-Kayıt yaptırmasına engel durumu bulunmayanlara Kayıt Merkezinde herhangi bir hizmet verilmeyecek ve E-Devlet üzerinden kaydolması için yönlendirileceklerdir.


 

 E-DEVLET UYGULAMASINDAN ELEKTRONİK KAYIT OLAMAYAN ÖĞRENCİLER

Zorunlu nedenlerle (liseden mezun olduğu halde E-Kayıt sisteminde mezun görünmeyenler, askerlikle ilgili sorunu olanlar, başka bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olanlar vb) elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler, kesin kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak; 26-30 Eylül 2022 tarihlerinde, şahsen veya noterden vekaletname verecekleri kişiler aracılığıyla kayıtlarını yaptıracaklardır. E-Kayıt yaptırmasına engel durumu bulunmayanlara, Kayıt Merkezinde herhangi bir hizmet verilmeyecektir. E-Kayıt yapanların kayıt merkezine gelmesine gerek yoktur.

Kayıt Merkezi Adresi (Tüm Programlar İçin):

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı - Rektörlük Binası

(Çukurova Üniversitesi Balcalı (Merkez) Kampüs -  01250 - Balcalı / Sarıçam / ADANA)

Konum bilgisi için tıklayınız.( https://goo.gl/maps/XbmveQsbZEQPVfpY8 )

Kayıt Tarih ve Saatleri:

26– 30 Eylül 2022

09:00-12:00 ve 13:00-16:30 

E-Devlet uygulamasından elektronik kayıt olamayan öğrenciler İçin Gerekli Belgeler:

  1. Lise ve dengi okul diploması (aslı ve bir adet fotokopisi) veya 30 Aralık 2022 tarihine kadar mezun olabileceğini gösterir belge,
  2. ÖSYS sonuç belgesinin internet çıktısı
  3. Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi
  4. 4 adet vesikalık fotoğraf
  5. Erkek adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair belge (2000 ve daha önce doğumlu adayların e-Devlet üzerinden alacakları askerlik durum belgesi)

Önemli Not: Eksik belgeyle yapılan başvurular kabul edilmeyecek ve kayıt yapılamayacaktır.


 

KAYIT İŞLEMLERİNİ TAMAMLAMIŞ ÖĞRENCİLER

Ders Kayıtları

Öğrenci numaranızı öğrenmek ve yapılması gereken diğer hazırlık muafiyet sınavları işlemleri için  https://yenikayit.cu.edu.tr adresini ziyaret ediniz.

ÇÜBİS sistemine giriş için https://login.cu.edu.tr adresine kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz. Kullanıcı adınız ve şifreniz ile ilgili bilgilere yukarıda belirtilen siteden 25 Eylül 2022 tarihi itibariyle erişebileceksiniz.

Ders kayıtlarınızı akademik takvimde belirtilen tarihler arasında ÇÜBİS üzerinden çevrimiçi olarak yapmanız gerekmektedir.

Önemli Not: İkinci Öğretime kaydolan öğrenciler, öğrenim ücretini ödemeden ders kaydı yapamazlar. Ödemeniz gereken harç miktarını ÇÜBİS üzerinden ders kayıtlarından önceki hafta öğrenebilirsiniz.

2022 – 2023 öğretim yılı Akademik Takvimi için tıklayınız.

Yurt Başvuruları

Kampüsümüzde bulanan yurtlar Gençlik ve Spor Bakanlığı - Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne bağlı olup kayıt işlemleri için ilgili müdürlüğe başvurulması gerekmektedir. Yurtlara E-Devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz. İlimizde bulunan yurt bilgilerine ve konumlarına "Yurt Bilgileri" linkinde bulunan harita üzerinden "Adana" ilini seçerek ulaşabilirsiniz.

KYK Yurt Başvurusu ( https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvurusu )

KYK Yurt Bilgileri ( https://kygm.gsb.gov.tr/YurtMudurlukleri )