Fulbright Eğitim Komisyonu Yüksek Lisans, Doktora ve Prof. Dr. Aziz Sancar Doktora Bursları

 

 

Fulbright Komisyonu’nun Türk vatandaşlarına yönelik 2022-2023 akademik yılı öğrenci bursları kapsamında verilecek olan Yüksek Lisans, Doktora ve Prof.Dr. Aziz Sancar Doktora Bursu için son başvuru tarihi 7 Nisan 2021’dir.

 

YÜKSEK LİSANS BURSU’na lisans mezunları, lisans 3. sınıf veya 4. sınıf öğrencileri başvuruda bulunabilmektedirler.

 

DOKTORA BURSU’na, lisans mezunları, lisans 3. sınıf ve 4. sınıf öğrencileri, Yüksek Lisans öğrencileri veya Yüksek Lisans derecesine sahip adaylar başvuruda bulunabilmektedirler.

 

PROF. DR. AZİZ SANCAR DOKTORA BURSU’nu kazanan öğrenciler, Prof. Dr. Aziz Sancar'ın akademik danışmanlığında, kendisinin görevli olduğu University of North Carolina-Chapel Hill Kampüsü'nde doktora eğitimlerine devam edeceklerdir. Prof. Dr. Aziz Sancar Doktora Bursu'na başvurular Biyoloji, Biyofizik, Biyokimya, Biyomalzeme, Biyoteknoloji, Biyomedikal Mühendisliği, Kimya, Kimya Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik ile Tıp alanlarından kabul edilmektedir.

 

Burs programlarna başvurmayı düşünen adaylar, başvuru formuna ve başvuru şartları ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.fulbright.org.tr adresinden ulaşabilirler. Burs programlarının posterleri ekte sunulmaktadır.

 

Sorular için advising@fulbright.org.tr veya fulb-ist@fulbright.org.tr e-posta adreslerinden ilgili yetkililere ulaşabilirsiniz.

 

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu

 

Eğitim Danışmanlığı Birimi

 

--

INTERNATIONAL OFFICE
CUKUROVA UNIVERSITY
01330 YUREGIR / ADANA
TURKEY
Phone/Fax: +90-322-3386411