Avrupa Araştırma Konseyi (ERC) - Advanced Grant Çağrısı Açıldı

Hedefi Avrupa’da bilimsel mükemmeliyeti güçlendirmek ve Avrupa’yı en iyi araştırmacılar için bir cazibe merkezi haline getirmek olan Avrupa Araştırma Konseyi  (ERC), Ufuk2020 Programı kapsamında 13.1 Milyar Avroluk bütçesi ile ileri düzey araştırmacıların yanı sıra genç araştırmacılara da destekler vermektedir.  

ERC’nin üç tip fonlama programından biri olan Advanced Grant, son 10 yıl içerisinde ileri düzey araştırmalara imza atmış, araştırma ekibine sahip ve bilim camiasında lider pozisyonda olan bilim insanları için 2,5 Milyon Avro’ya kadar proje desteği sağlamaktadır (Avrupa Araştırma Alanı dışından Avrupa’ya/Türkiye’ye gelmek, büyük ekipman alımı, büyük araştırma altyapılarına erişim gibi nedenlerle bu miktar 3,5 Milyon Avro’ya kadar çıkabilmektedir).

 

Proje süresi maksimum 5 yıl olan bu çağrı (ERC-2020-AdG) için son başvuru tarihi 26 Ağustos 2020’dir. İlgili çağrıya katılmayı düşünen araştırmacılar üniversitemiz Proje Geliştirme ve Koordinasyon Birimi ile (proje@cu.edu.tr) irtibata geçmeleri halinde başvuru konusunda destek sağlanacaktır.